Сокальська ЗШ І-ІІІст. №2П`ятниця, 19.04.2024, 11:28

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 284

Статистика

Головна » 2015 » Квітень » 1 » Шевченкове слово живе
13:49
Шевченкове слово живе

Щовесни ми вшановуємо пам’ять нашого українського генія Тараса Шевченка. Ідемо на поклін до Великого Пророка. Так, справді , пророка, адже він міг заглянути у майбутнє і описати поетичними рядками ту ситуацію, яку маємо сьогодні у нашій країні. Минулої зими, коли у нашій країні придушували будь-які прояви демократії і вільнолюбства, пригадувались слова Кобзаря : Доборолась Україна до самого краю - Гірше ляха свої діти її розпинають. Під час Революції Гідності майдан майорів афоризмами Тараса : «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине …» А як попереджав нас Шевченко триматися якнайдалі від Москви : «Кохайтеся, чорноброві,та не з москалями…»! Зараз , оглядаючись на анексію Криму і події на Сході України, пригадуються слова : «Той неситим оком за край світа зазирає, щоб…» Ми, нащадки Кобзаря, маємо взяти на озброєння його слова : «Борітеся – поборете, вам Бог помагає . У вас правда , у вас сила , і воля святая…» І тоді ми матимемо вільну і незалежну Україну, таку, про яку мріяв Шевченко. А те, що вільна Україна буде, свідчить відношення учнів до своєї історії та видатних особистостей України сьогодні. Вони дуже відповідально і творчо ставляться до поставлених завдань, проведення заходів національно-патріотичного напрямку. Дуже цікавим і змістовним видався і Шевченківський тиждень у Сокальському НВК «ЗШ І-ІІІ ст..№2-ліцей».

Уже традиційно 10 березня зранку прозвучав радіожурнал «Голос твій, Кобзарю, нам душі окриля», який підготували юні журналісти. Учні 1-6 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Шевченко і сучасність», а також у радіо марафоні «Читаємо Шевченка». Вчителі української мови та літератури , вчителі початкових класів, класні керівники провели тематичні уроки , виховні години «В сім’ї вольній , новій…», «Невмируще Шевченкове слово». Класні керівники 4-их класів Чайковська Софія Михайлівна, Булка Наталія Рішардівна із своїми учнями підготували виховний захід «Шевченкове слово». Із юних уст Шевченкове слово звучало по-новому цікаво і переконливо. Учитель української мови та літератури Мигасюк Галина Мирославівна із учнями 5-А класу провели літературно-музичну Шевченкіану «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!» для учнів 5-6 класів. Маленький Тарас, Муза й Доля завітали у гості до глядачів. А потім були кобзарі, героїні Шевченкових творів – Лілея, Наймичка, Варвара, Українка…І віночок пісень на слова Поета, які пішли між люди і давно стали народними.

Учителі української мови та літератури Кантор Оксана Іванівна та Назар Наталія Іванівна провели Шевченківський КВК для учнів 9-их класів. Вступне слово вчителя та поезія Володимира Полянчука у виконанні Ільницької Віталії задали тон змаганням. Знавці творчості Великого Кобзаря розпочали гру розминкою. Дуже цікавими були конкурси «Шевченко і музика», «Шевченко-художник», «Знавці поезій Шевченка». Але найбільш захоплюючим було домашнє завдання «Інсценізація уривка з твору Шевченка». Вразила емоційним виконанням і театральною майстерністю Кашуба Надія у ролі Лілеї. Завершилося дійство спільним виконанням «Заповіту» конкурсантів і глядачів та словами : Я - поет, Я - Шевченко. Є пісня у серці моєму, Недоспівана пісня, Що ляже у наші серця. Що на гімн обернеться, Стане рядками в поеми, Що ніколи не згине Ніколи не дійде кінця... Ільницька Наталія , член гуртка «Юний журналіст»

Переглядів: 704 | Додав: IGROK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz