Сокальська ЗШ І-ІІІст. №2Субота, 20.04.2024, 05:12

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 284

Статистика

Головна » 2014 » Квітень » 2 » Дзвенять Кобзареві струни
22:57
Дзвенять Кобзареві струни

     

    Урочисто, піднесено, з розмаїттям вишиванок, під звуки цвіркунів, які перегукуються із піснею чумаків, з добрим словом про велич генія української нації, з оригінальною літературно-музичною композицією «На перехресті долі й музи»  пройшло вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка у Сокальському НВК «ЗШ І-ІІІ ст. №2 – ліцей» 13 березня 2014 року з нагоди ювілею Великого Українця під керівництвом заступника директора з ВР Мигасюк Г.М., вчителя української мова та літератури Кантор О.І., вчителя музики Базарко А.Є..

     Цікавий початок свята захопив усіх присутніх  : серед маленьких співучих цвіркунів з’явилася самотня постать малого Тараса, який блукав полем у пошуках стовпів, що підпирають небо… Цей елемент інсценівки із поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас» використовували учні-актори протягом усієї літературно-музичної композиції. Образ малого Тараса влучно передав Даніель Романюк, учень 6-А класу, Тараса-підлітка цікаво зіграв Дак Павло, учень 8-А класу, Тараса-юнака намагався втілити Цинкалюк Роман, учень 11-Б класу. І забриніла сумною струною  Доля Кобзаря ( Мигасюк Олена, учениця 6-А класу), а «порадонькою святою, долею молодою» з’явилась у довгій вишитій сорочці, з розпущеним волоссям та розкішним вінком польових квітів на голові, Музиа – Гаврилів Жанна, учениця 11-Б класу. Майстерна гра учнів вражала усіх глядачів щирістю і неповторністю. Яскравим був виступ Ільницької Віталіни, учениці 8-А класу у ролі русалки з однойменного твору Т. Шевченка «Русалка». Все це відбувалося під супровід музики Скорика у виконанні  колективу «Дивоцвіт» (керівник Бубела Т. В.)           Яскравими  ведучими свята були  Ільницька Наталія, учениця 10-А класу,  і Стемковський Богдан, учень 9-Б класу, які намагалися донести до учнівських сердець  щирість, сердечність, патріотизм та невмирущість Шевченкового слова. Особливу подяку заслуговують читці, які декламували :«Мені однаково»(Данилов М.), «Сестрі» (Семенович А.). Акапельним виконанням пісень «Така її доля», «Тополя»  вокальний  ансамбль зачарував зал. Учні слухали, не дихаючи. Патріотично звучали пісні на слова Т.Шевченка у  хоровому виконанні учнів школи під керівництвом Базарко А.Є., вчителя музики .

     Уся шкільна родина приєдналась до цього величного дійства. Атмосфера у залі була насправді родинною: батьки, бабусі і дідусі, учителі і школярі, гості свята, учителі музики Сокальського округу були співучасниками свята. Перед очима усіх, мов одна мить, промайнуло нелегке Тарасове життя на перехресті Музи й Долі. Усі відчули актуальність рядочків «…борітеся, поборите…»  із його безсмертного «Кобзаря», переглядаючи уривки із фільму про події сьогодення «Уклін тобі, Небесна сотне!»  

     Масовість, яскравість і неповторність кожного образу зокрема вражали усіх присутніх. Незвичайність, вишуканість і простота учасників літературно-музичної композиції «На перехресті музи й долі» не залишила байдужими усіх, хто був на святі пам’яті Шевченка.

     Світ ідентифікує Україну саме завдячуючи Т.Г. Шевченкові, який усе зробив, щоб ми жили вільно на своїй землі. Люди мають навчитися любити один одного і не тримати зла навіть на ворогів своїх ,і на людей з різним баченням світу і свого майбутнього. Цей яскравий приклад героїзму і самопожертви продемонстрував нам Майдан.

    Шевченко – серце майдану, його заповіти дієві і життєво необхідні. Тому ми маємо зробити усе можливе і неможливо, щоб Україна була єдиною і неподільною державою.

     Творчі педагоги Мигасюк Г.М., Кантор О.І., Базарко А.Є. зуміли  запалити вогник незгасимої любові, віри і надії на краще майбутнє у душах своїх вихованців, які пронесуть у майбутнє вічне Шевченкове слово.

                                           Слава Шевченкові! Слава героям! Україні слава!

                                                 Тріфонова О.Л., вчитель  української мова та літератури

Переглядів: 758 | Додав: IGROK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz